به گزارش پایگاه خبری حیات، مرزهای شرق و شمال شرق کشور سالها است گذرگاه برخی عبورهای خاموش هستند، عبورهای غیر قانونی که گاه حامل تهدید هستند؛ از مهاجرت بیضابطه تا قاچاق و نفوذ دشمن.مرزبانان ایران اسلامی به فکر چاره افتادند تا یک پاسخ مهندسیشده و دقیق به تهدید مرزها بدهند، قرار است این پاسخ در همه مرزهای شرقی کشور طی سه سال کشور را به نقطهای برساند که شرق کشور دروازهای با امنیت بالا و همیشگی باشد.قرارگاه شمال شرق نیروی زمینی ارتش بخشی از این ماموریت را برعهده دارد. به نحوی که یک گروه مهندسی ذیل این قرارگاه وظیفه دارد تا در مرحله اول کنار سه گروه دیگر محدوده ۳۰۰ کیلومتری را دیوارکشی و مسدود کند.
* چرا انسداد مرزی برای ایران اهمیت داردایران با وسعتی بالغ بر ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع، یکی از کشورهای پهناور منطقه غرب آسیا محسوب میشود که با ۱۵ کشور هممرز زمینی و دریایی دارد. وجود گروهکهای تروریستی در اطراف ایران، مسأله مهاجرت غیرقانونی و حضور اتباع بیگانه بدون مجوز و فعالیت اشرار مسلح مسئولان کشور را وادار کرده است تا پروژه انسداد مرزی را طراحی و به سرعت اجرا کند.
هدف از این اقدام، ایجاد ثبات و آرامش پایدار در نواحی مرزی است تا ساکنان این مناطق بتوانند در محیطی امنتر به زندگی و فعالیت اقتصادی خود ادامه دهند. سید مجید میراحمدی معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور دولت سیزدهم هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ در گفتوگو با خبرنگار فارس اعلام کرده بود که جناب آقای رئیسی به سرعت با موضوع تخصیص بودجه موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیارد یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.
* ایران چرا میخواهد مرزها را امن کندپروژه انسداد مرزی شرق کشور از ابتدای مرداد ماه ۱۴۰۳ به طور جدی با حمل و نصب دیوارها در مرز شروع شده است. امیر سرتیپ سیروساماناللهی، فرمانده قرارگاه شمالشرق نیروی زمینی ارتش، در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به ضرورت اجرای پروژه انسداد مرزی، اظهار کرد: هدف اصلی از اجرای این طرح، مقابله مؤثر با ترددها و ورودهای غیرقانونی به کشور است، چرا که گروههای تروریستی با سوءاستفاده از خلأهای مرزی، امنیت و آرامش مردم را با مخاطره مواجه میکند.وی با تأکید بر اهمیت تأمین امنیت مرزها افزود: صیانت از جان مردم و پاسداری از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران از اولویتهای اساسی طرح انسداد مرزها به شمار میرود.فرمانده قرارگاه شمالشرق نیروی زمینی ارتش تصریح کرد: این طرح به طول ۹۳۰ کیلومتر از منطقه دهانه ذوالفقار تا ملکسیاهکوه طراحی شده و قرار است در بازه زمانی سهساله اجرا و به بهرهبرداری برسد.
* ساختار و نحوه اجرای انسداد مرزیامیر سرتیپ دوم صادق نوری فرمانده قرارگاه انسداد مرز شرق کشور و جانشین قرارگاه شمال شرق نیروی زمینی ارتش به خبرنگار فارس گفت: این دیوار دارای ۴ متر ارتفاع، ۳۸۰ سانتیمتر عرض و ۱۴ تُن وزن است.وی افزود: هم اکنون بیش از ۶۵ کیلومتر از دیوار نصب شده و ۱۵ کیلومتر دیوار نیز به صورت دپو آماده جایگذاری است. همه سعی و تلاش ما این است که محدوده ۳۰۰ کیلومتری را تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برساند.
مهندس صادقی، ناظر ستاد کل نیروهای مسلح در پروژه ساخت دیوار مرزی، در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به ابعاد فنی این طرح گفت: پروژه انسداد مرزی شامل عملیات گسترده خاکبرداری و خاکریزی بوده که اجرای آن موجب کاهش چشمگیر عبورهای غیرمجاز از مرز و جلوگیری از ورود افراد غیرمجاز به شهرهای کشور شده است.وی با بیان اینکه دیوارهای احداثشده دارای ارتفاع ۴ متر هستند، افزود: این سازهها از بازدارندگی مؤثری برخوردارند و با بهرهگیری از سنسورهای هوشمند، قادر به تفکیک دقیق حرکت انسان از عبور احشام و حیوانات بوده و نقش مهمی در ارتقاء امنیت مرز ایفا میکنند.
* دیوارهای مرزی در کدام مناطق اجرا میشودامیر سرتیپ دوم احمد اکبری، فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی نیروی زمینی ارتش، در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اجرای طرح ملی انسداد مرز بیان کرد: مرحله نخست این پروژه بزرگ و راهبردی از منطقه دهانه ذوالفقار آغاز شده و تا سیرخون جنوبی، در مرز مشترک استانهای خراسان رضوی و جنوبی، به طول ۳۰۰ کیلومتر طراحی و اجرا خواهد شد.وی با بیان اینکه این طرح با همکاری گسترده نیروهای مهندسی رزمی و شرکتهای تخصصی دیوارساز اجرا میشود، افزود: امیدواریم با بهرهگیری از توان چهار گروه مهندسی رزمی و تعدادی از شرکتهای مجرب که تحت نظارت مهندسین مشاور در منطقه فعالیت میکنند، بتوانیم این پروژه را با رعایت حداکثر استانداردهای فنی و مهندسی، بهصورت موفق و ماندگار به انجام برسانیم.
* آیا مرزهای شرق کشور فقط دیوار خواهند داشتآنچه در اجرای پروژه انسداد مرزی در شرق و شمال شرق کشور حائز اهمیت است، این است که دیوار به صورت مکانیزه با فنس، پهپادها، دوربینهای ۳۶۰ درجه، برجکهای تقویت شده و دکلهایی با ارتفاع بلند محافظت خواهند شد.
البته جنبه دیگر حفاظت از مرزهای شرق و شمال شرق کشور حضور فعال و پویای رزمندگان نیروی زمینی ارتش در کنار نیروهای مرزبانی فرماندهی انتظامی کشور است که در تکامل عملیاتی با دیوارها قرار است محافظ مرزهای ایران باشند.
نظر شما